Wat is Spuitkurk

Revolutionair in gevelbekleding

Spuitkurk is een decoratieve en milieuvriendelijke afwerklaag die uw woning beschermt tegen weer en wind. Met kurk, oliën en pigmenten als basisgrondstoffen vormt de coating een vernieuwend alternatief voor de traditionele systemen van gevelbekleding.

Geschikt voor elke oppervlakte

 

Van beton, steen en vezelcement over bepleisterde en

geverfde muren tot metaal, hout en kunststof.

Zowel in renovatie als nieuwbouw. Zowel binnen als buiten.

 

Snel en betaalbaar

 

Spuitkurk wordt vlot en efficiënt aangebracht.

Hierdoor blijft het ook betaalbaar. Bovendien geniet

u maar liefst van 20 jaar fabrieksgarantie.

Een Uniek recept


Decoproyec® spuitkurk is de Spaanse fabrikant en marktleider in spuitkurk met 100% toewijding aan de productie van haar unieke formule.
Decoproyec® ontfermt zich over de controle vanaf het oogsten van de kurk, de productie én de certificering van de erkende verwerkers die Decoproyec spuitkurk aanbrengen bij de eindklant.
Decoproyec® onderscheidt zich door een bio-based kant-en-klare spuitkurk te produceren die in drie lagen wordt aangebracht en die zowel technisch als qua duurzaamheid geen gelijke kent.
Decoproyec® staat echter niet stil en blijft investeren in onderzoek om de kwaliteit van haar uniek recept te blijven verbeteren.

Van Boom tot Gevel

 

Zo wordt spuitkurk gemaakt:

1. Ontschorsen van de kurkeik
De kurkeik (Quercus suber) is een boom die vooral groeit in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Na 25 jaar ongestoord groeien, is hij klaar om elke negen jaar ontschorst of geoogst te worden. Decoproyec® zet hiervoor een team van gespecialiseerde werk-nemers in. Wees gerust, het ontschorsen is niet schadelijk voor de boom. In tegendeel. De kurkeik groeit gewoon verder en de kurk krijgt alle tijd om terug aan te wassen. Milieuvriendelijk? Dat is het dus zeker!

2. Stomen, selecteren en triëren
Na de oogst wordt de bast gestoomd zodat de zuren en zouten verdwijnen. De zuivere, lichtgele delen worden gescheiden van de donkere buitenzijde. Hierbij worden de grootste stukken geselecteerd voor het vervaardigen van wijndoppen. De kleinere stukken worden verwerkt in Decoproyec®.

3. Tijd voor actie!
Na selectie van de zuiverste kurkdelen, start het verwerkings-proces. Decoproyec® vermaalt de schors tot kurkkorrels, kleurt ze in en mengt ze met verf. Het resultaat? Spuitkurk met een waaier aan kleuren en korreldiktes. Klaar om aan uw gevel – of andere oppervlaktes – aan te brengen.

Voordelen van spuitkurk