Kurkkalei

Kurkkalei is een ademende en elastische dekkende verf op basis van natuurlijke kurkkorrels en een biobased polymeer bindmiddel. Kurkkalei bevat geen andere vulstoffen (zand, kalk, cement). Kurkkalei kan binnen en buiten worden gebruikt wanneer men het reliëf van een stenen muur wil blijven zien.

 

Kaleien is een oude verftechniek waarbij een minerale kalk/cementmortel wordt gebruikt om voegen en barsten in verweerd metselwerk mee op te vullen. Met deze techniek werkt u een muur af met behoudt van het reliëf van de onderliggende stenen en het voegwerk. In ons vochtig klimaat is het aangeraden om een minerale kalei af te werken met een vochtwerende verf. Hierdoor wordt vlekvorming bij vochtig weer voorkomen en blijft de kalei vrij van schimmels en algen.


Kurkkalei bevat geen minerale vulstoffen maar enkel natuurlijke kurkkorrels en een polymeer bindmiddel. Hierdoor is kurkkalei op zichzelf waterbestendig en vuilwerend en niet ontvankelijk voor schimmels en algen.
Kurkkalei is elastisch waardoor het de spanningen op een gebouw opvangt en scheurvorming voorkomt.
Kurkkalei van Decoproyec is waterdampopen en beschikbaar in verschillende kleuren met een fijne of zeer fijne kurkkorrel (kurkverf).

 

Kurkkalei is beschikbaar in meer dan 40 kleuren in een fijne of ultra-fijne kurkkorrel = kurkverf.
Om dikke barsten en voegen in een oude muur op te vullen raden we aan deze eerst te voor te behandelen met een minerale vulkalei. Deze kalk of cementgebonden kalei heeft als bijkomend voordeel dat mogelijke schimmels en mossen in de gevel geneutraliseerd worden.